فیزیولوژی گیاهی، مطالعه اعمال حیاتی گیاه، فرآیندهای رشد و نمو، متابولیسم و تولیدمثل گیاهان است. بدون شک درک مکانیزمهای کنترلکننده اعمال حیاتی گیاه، ساخت و ساز مواد فتوسنتزی و انتقال و اختصاص آنها به اندامهای مختلف گیاه، دیدگاههای تازهای به دستاندرکاران اصلاح نباتات و تولید محصولات زراعی و باغی ارائه میکند.
امروز، رشتههای جدیدی مانند بیولوژی مولکولی، بیوشیمی و بیوفیزیک به کمک فیزیولوژی گیاهی آمده و بسیاری از محصولات دهههای گذشته را در این زمینه حل کردهاند. بهنحوی که بدون شناخت فیزیولوژی گیاهان، امکان بهرهبرداری صحیح از آنها در تولید گیاهان با خصوصیات مطلوبتر مقدور نیست.
ازجمله ویژگیهای کتاب، فراگیر بودن آن، استقلال فصلهای مختلف کتاب از یکدیگر، بیان جدیدترین دستاوردهای علمی در زمینه فیزیولوژی گیاهی، ساده و روان بودن متن کتاب و شرکت دادن بیش از 20 نفر از معروفترین دانشمندان این رشته در تألیف کتاب بوده است.
فیزیولوژیستها مکرراً از نتایج تحقیقات بیوشیمیستها و متخصصان بیوفیزیک و بیولوژی مولکولی استفاده میکنند و متقابلاً علمای رشتههای دیگر نیز از نتایج آزمایشات فیزیولوژی گیاهی بهرهمند میشوند. درحقیقت این رشتههای مرتبط باهم، یک مجموعه ایجاد میکنند و مرزهای تعریف شده عمدتاً مصنوعی هستند، بنابراین آشنایی با مبانی بیوفیزیک، بیوشیمی و بیولوژی مولکولی غیرقابل تفکیک با فیزیولوژی گیاهی هستند. تأکیدهای اجزا روی بیولوژی مولکولی، عمدتاً بهخاطر امکان پتانسیل گسترده آن در مهندسی ژنتیک محصولات کشاورزی و بیوتکنولوژی گیاهی میباشد.
این کتاب در یازده فصل با عناوین ساختار گیاه و سلول، انرژی، آنزیمها و بیان ژن، آب و سلولهای گیاهی، توازن آب در گیاه، مواد غذایی، انتقال مواد محلول، انتقال در آوند آبکش، فتوسنتز: واکنشهای نوری فتوسنتز در گیاهان عالی، فتوسنتز: متابولیسم کربن، فتوسنتز: بررسی اکولوژیکی و فیزیولوژی و تنفس و متابولیسم چربیها تنظیم شده است.
مطالعه این کتاب برای دانشجویان رشتههای مختلف کشاورزی و اصلاح نباتات، دانشجویان علوم زیستی خصوصاً گیاهشناسی، محققان و کارشناسان مراکز تحقیقاتی اصلاح نهال و بذر، پرورشدهندگان گل و گیاه، پژوهشگران و دستاندرکاران تولید علفکشها، قارچکشها و آفتکشها و مبارزه بیولوژیک قابل استفاده است.
کتاب حاضر در 456 صفحه و به قیمت 30 هزار ریال بهچاپ رسیده است.
عنوان................................................................................................................. صفحه
فصل 1: ساختار گیاه و سلول................................................................................... 23
فصل 2: انرژی، آنزیمها و بیان ژن................................................................................ 59
فصل 3: آب و سلولهای گیاهی................................................................................. 107
فصل 4: توازن آب در گیاه.......................................................................................... 139
فصل 5: مواد غذایی................................................................................................ 169
فصل 6: انتقال مواد محلول....................................................................................... 201
فصل 7: انتقال در آوند آبکش..................................................................................... 241
فصل 8: فتوسنتز: واکنشهای نوری فتوسنتز در گیاهان عالی.......................................... 287
فصل 9: فتوسنتز: متابولیسم کربن............................................................................ 343
فصل 10: فتوسنتز: بررسی اکولوژیکی و فیزیولوژیکی.................................................... 383
فصل 11: تنفس و متابولیسم چربیها.......................................................................... 407
مراجع.................................................................................................................. 447
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
علوم پایه |
زیست شناسی
|